KADIN FUTBOL | "Ece Türkoğlu ile Gurur Duyuyoruz."



Kulübümüzün Basın Sözcüsü Altan Akçakese, U-15 Milli Takımı'nda da forma giyen başarılı futbolcumuz Ece Türkoğlu ile ilgili bir açıklama yaptı. Türkoğlu'ndan, gelecekte de büyük başarılar beklediklerine vurgu yapan Akçakese şunları söyledi:

“Türk Kadın Futbolu’nda, son yıllardaki atılımları ve elde ettiği başarılarla ön plana çıkan Karadeniz Ereğli Belediyespor, özellikle alt kategorilerden itibaren kendisini yetiştirerek Milli Takımlar’a yükselen oyuncuları ile de adından sıkça söz ettiriyor.
Futbol Federasyonu’nun, kadın futbol liglerinin kurtulması çalışmalarına öncelikle davet ettiği kulüplerden biri olan Karadeniz Ereğli Belediyespor, hatırlanacağı gibi, ülke düzeyindeki ilk ciddi başarısını 2011 yılında elde etmiş ve bugünün A Takımı’nda forma giyen evlatlarımızın ter döktükleri U-15 Takımımız Türkiye Şampiyonu olarak kentimize büyük bir gurur yaşatmıştı. O tarihten bu yana her yıl yeni yeni başarılar elde eden çocuklarımız, 2013 yılında da bu kez kulübümüze ve kentimize U-13 Türkiye Ligi Şampiyonluğu ve Kadınlar 1.Lig Türkiye Üçüncülüğü getirmişlerdi.

Teknik Direktörümüz Ömer Faruk Varlık’ın tecrübe ve emekleriyle futbolculuklarını pekiştiren evlatlarımız, çeşitli kategorilerde Milli Takım kadrolarında forma giyerek Karadeniz Ereğli’nin ismini ülke genelinde de sıkça duyuruyor. Özellikle A Milli Takım, U-19 ve U-17 Milli Takımlarında başarılı maçlar çıkaran evlatlarımız Berna Yeniçeri, Ebru Topçu, Büşra Eda Acar, Zübeyde Kaya, Başak İçinözbebek, Damla Bozyel gibi futbolcularımızın yanı sıra, ablalarını takip eden, gelecekte de bu onurlu formayı giymeye devam edecek olan ve bugün U-15 Milli Takımı’nda oynayan Derya Arhan ve Rabia Civan kızlarımız var. Onlardan biri de Ece Türkoğlu.

2013 yılında ilk kez gerçekleştirilen U-13 Türkiye Kızlar Futbol Ligi’nde şampiyon olan ve kentimize anlamlı bir kupa getiren takımımızın en önemli isimlerinden biri olan Ece Türkoğlu, bu ligde grup maçları, çeyrek final, yarı final ve final maçları olmak üzere toplam 7 maçta forma giymiş ve bu 7 maçta 22 gol atarak ligin Gol Kraliçesi seçilmişti. Ece Türkoğlu, ligdeki performansı ve attığı gollerle de Milli Takım Teknik Direktörü Sayın Nur Mustafa Gülen’in beğeni ve takdirini kazanmıştı. Sayın Gülen de, Teknik Direktörümüz Ömer Faruk Varlık’a, Ece Türkoğlu’nun gelecek yıllarda A Milli Takım formasını giyecek ve o formayı kolay kolay çıkarmayacak futbolculardan biri olduğunu ifade etmişti.

14 Nisan 1999 doğumlu olan evladımız Ece Türkoğlu, Milli formayla geçtiğimiz yıl tanışmıştı. U-15 Milli Futbol Takımımızın 28 ve 30 Kasım 2012 tarihlerinde Belarus ile deplasmanda yaptığı karşılaşmalar için kampa davet edilen başarılı futbolcumuz, bu iki maçta da forma giymiş ve ilk kez milli olmuştu. 28 Kasım 2012 günü oynanan ilk maçı kızlarımız 8-0 gibi farklı bir skorla kazanırken Millilerimizin gollerinden birini de evladımız atmıştı. 2-0 kaybedilen ikinci maçta da forma giyen Ece Türkoğlu, bu maçta da takımının en iyilerinden biri olarak göze çarpmış ve kendisine güvenen Milli Takım antrenörleri Necla Güngör, Nihan Su ve Metin Akçevre’yi mahcup etmemişti.

Ece Türkoğlu, Karadeniz Ereğli Belediyespor’un ülkemizin kadın futboluna kazandırdığı en önemli değerlerinden biri. Ailesiyle birlikte ilçemize bağlı İmranlar Köyü’nde yaşamını sürdüren evladımız çok başarılı bir öğrenci aynı zamanda. Bu yıl Çayırlı Ortaöğretim Okulu’ndan mezun olan Ece Türkoğlu, 2013 SBS’de de başarılı olarak Karadeniz Ereğli Fen Lisesi’nde okumaya hak kazandı. Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık’ın; “Hem spor yaşamlarında başarılı olacaklar, hem de derslerini asla ihmal etmeyecekler.”, sözüne uygun bir sporcu kimliği sergileyen evladımızla ne kadar gurur duysak az. Öğrenci olarak bir sporcuya yakışan azim ve çalışkanlılık örneği gösteren evladımızın daha uzun yıllar sporda da başarılarına devam edeceğine yürekten inanıyorum.”